Bæredygtigt for alle

Der har den sidste tid være en del skriverier om økologi og bæredygtighed, hvor flere eksperter mener,at hvis man skal skåne miljøet, så skal man droppe økologien og i stedet spise grøntsager efter årstiden og købe dem lokalt. Hvilket selvfølgelig giver sig selv er sundere, når man ser på klimaet. Du kan læse mere om dette emne her
Men kan man se så snævert på det? Det er rigtigt, at økologisk dyrkede grøntsager giver et lavere udbytte og derfor umiddelbart belaster miljøet mere end konventionelt dyrkede grøntsager, men hvad med drikkevandet og hvad med os mennesker?

Nye undersøgelser viser, at vi mennesker er belastet af sprøjtegifte i vores madvarer som aldrig før. Du kan læse mere om det her
Med den viden kan vi så nøjes med at se på klimaet som en isoleret enhed og problematik? Det mener jeg ikke, at vi kan. For mig er bæredygtighed meget bredere funderet. Vi er nødt til at se på, hvordan vi gør det bedst mulige for både mennesker, dyr og klimaet. Måske skal vi til at indrette os mere flere grøntsager i vores mad, hvis vi skal skåne miljøet, men for mig blive det økologiske grøntsager. Det giver mest mening, hvis man ser på det store billede.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s