Man kan blive så glad

Tænk at et par små kartoffeltoppe kan gøre en så glad. Kort efter at jeg fik harvet jorden op og gjort klar til projekt køkkenhave, dækkede jeg et stykke til med klar presenning.
For fjorten dage siden satte jeg kartofler. Så gik ventetiden igang. I løbet af kort tid fik jeg overbevist mig selv om, at det nok  havde været for tidligt, for der kom nattefrost flere nætter frem og det var hundekoldt om dagen. Men så i dag da  jeg lettede på presenningen tittede de fineste små kartoffelskud frem. Nu krydser jeg bare fingre for, at det er slut med nattefrosten.

Igår satte jeg løg. Det var på høje tid, både jorden, løggene og Asta var parate.2016-04-15 12.33.08

2016-04-15 13.40.01

Løggene blev sat efter alle kunstens regler, og jeg forsøgte mig med jorddække af halm. Noget jeg havde læst om i en spændende artikel fra medlems bladet for “Landsforeningen for praktisk økologi” Jeg har nemlig forsøgt mig med køkkenhave før, men ofte er det endt i megen ukrudt, sved på panden og et ringe udbytte. Denne gang har jeg besluttet mig for, at det æstetiske må lade livet – måske bliver der plads og tid til det senere, istedet er jeg gået lavpraktisk til værks. Jeg har dækket jorden med et jorddække af halm og håber på, at det vil mindske arbejdet med at holde ukrudtet nede. Helt let var det ikke med at få halmen til at blive, så den dækkede mellem løgrækkerne og ikke selve løggene. Nu må vi se, hvad det bliver til.

2016-04-15 14.05.12

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s