It’s a jungle out here…

Økologi og bæredygtighed. Det lyder alt sammen så let og rigtigt, når Up-frontere som Signe Wenneberg og Lone Landmand skriver og fortæller om økologi og bæredygtighed i vores landbrug og vores liv, meen når man som jeg bestemmer sig for, at det ikke længere er nok at bræge i flok med alle andre , men i stedet må i gang med at” walk the talk”, så er det en helt anden snak.
I lang tid har vores lille stykke græsplæne/fold/tilgroede-et-eller-andet-udefinerbart fyldt mig med dårlig samvittighed, når jeg nu går ind for økologi og bæredygtighed, så er det lidt dobbeltmoralsk at have jorden og pladsen til det og så ikke gøre noget ved det, særligt når jeg nu godt kan lide at rode med og i jorden – dog uden den store forstand på det.
En tidlig forårs weekend gik vi derfor i gang med at rydde et område, der skulle kunne gøre det ud for køkkenhave til fem personer.2016-03-19 12.35.29

Herefter har vi harvet rå mængder af delvist omsat hestegødning ned og dækkede en del af stykket af til kartofler – så langt så godt.
Der gik ikke lang tid, inden vi fik besøg af de første af hedens vilde dyr, som lige ville hjælpe os lidt på vej. Tidlig morgen og sen aften ligner stykket en in restaurant for sultne agerhøns, så det har været nødvendig at bure ny såede frø og kerne inde, hvis de ikke skulle ende som fyld i fuglenes maver, så efter en eftermiddag med hjælp fra ADHD hunden Asta og teenager datteren Sofie kom denne skæve, men brugbare , installation til verden ( Skæv blev den efter lidt for megen hjælp fra Asta).
2016-04-01 18.32.25 Senere i dag vil vi fornøje os med at sprede jorddække over stykket (gammel halm) og sætte løg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s